Ampelofilosofies

homeaboutrss
The mind is like a parachute. If it doesn't open, you're meat.

Θέλω να δω μπάσκετ!

16 Sep 2005

Τα έχω πάρει στο κρανίο με αυτό που συμβαίνει με το μπάσκετ και την τηλεόραση.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στις ειδήσεις ούτε ψίθυρος. Ούτε στο BBC, ούτε στο CNN, ούτε σε κάποιο από τα γερμανικά.
To DSF δείχνει τα παιχνίδια (από τον πρώτο γύρο έδειξε μόνο τα παιχνίδια της Γερμανίας) αλλά από εκεί και πέρα τίποτα.
Στα αθλητικά λένε για το China Open, για την αλλαγή έδρας των New Orlean Hornets, για το ότι ο Ματέους θα πάει στον ΠΑΟΚ, αλλά για το Ευρωμπάσκετ τίποτα.

Εντάξει ρε παιδιά, δεν παίζετε μπάσκετ (αν και οι Γερμανοί είναι οι μόνοι κεντροευρωπαίοι εκεί), αλλά όχι κι έτσι. Θέλω να δω μπάσκετ!


Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι φανταζόμουνα: Μια μέρα μετά τον τελικό, και παρόλο που τον έδειξε η ισπανική τηλεόραση, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο δελτίο ειδήσεων. Για να βρεις το αρθράκι στο BBC πρέπει να ψάξεις (το μπάσκετ είναι στην κατηγορία των υπολοίπων) και οι Γερμανοί το αναφέρουν γιατί οι άμοιροι παίζανε στον τελικό.

Πάλι καλά που το πήραμε δηλαδή και ο ελληνικός τύπος είναι γεμάτος με άρθρα.

Από ολόκληρο το Ευρωμπάσκετ είδα μόνο τρία ματς:

  • Ισπανία - Γερμανία
  • Γαλλία - Ισπανία
  • Ελλάδα - Γερμανία

τα δύο πρώτα διότι έπαιζε η Ισπανία και ήταν τα μόνα που έδειχνε η ισπανική τηλεόραση και το τρίτο δίοτι ως τελικός, ήταν προγραμματισμένο.
Έτσι έχω μείνει με τον καημό που δεν είδα το Σλοβενία - Γερμανία, που δεν είδα το Γαλλία - Σλοβενία, που δεν είδα τους Ρώσους και του Λιθουανούς να παίζουν, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν είδα μπάσκετ. Πως να εκτιμήσεις το χρυσό άμα δεν έχεις δει ποιοί ήταν οι αντίπαλοι;

blog comments powered by Disqus