Ampelofilosofies

homeaboutrss
The mind is like a parachute. If it doesn't open, you're meat.

Ραδιόφωνο αλλιώς

25 Jan 2011

Το radiobubble είναι ραδιόφωνο.

Η έννοια “ραδιόφωνο” για τη γενιά μου και ειδικά για τους Θεσσαλονικείς κουβαλάει μεγάλο βάρος και πολύ ιστορία.

Ξεκινάει από τα χρόνια του ‘80 με τους πειρατικούς σταθμούς, το μεράκι για τη μουσική, ακόμα μία έκφραση της κοινωνικότητας και της ανάγκης να μοιραζόμαστε λόγια, μουσικές, εμπειρίες. Αυτό το μεράκι που οι άνθρωποι του ραδιοφώνου χρειάστηκε να το καταπιούν στα πέτρινα χρόνια των χιλιάδων διαφημίσεων και των playlist.

Αυτό το μεράκι ξεχυλίζει σε κάθε εκπομπή του radiobubble και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Αλλά αυτό που πραγματικά με ενθουσιάζει είναι ότι στην σημερινή εποχή των ταχύτατων ρυθμών, της ακατάπαυστης ενημέρωσης, την εποχή “always on” το σύνολο του radiobubble θα κάνει διακοπές. Διακοπές καλοκαίρι και Χριστούγεννα, παύση για να γεμίσουν οι μπαταρίες. Ακούσια ή εκούσια τραβάνε την πρίζα και σε αφήνουν να σκεφτείς τι στο καλό κάνεις ακόμα κολλημένος πάνω από τον υπολογιστή.

Η μερική αναρχία τους προγράμματος - επι του παρόντος σε εξαμηνιαία εναλλαγή και αλλεπάλληλους ανασχηματισμούς - σε άλλους σταθμούς θα μου φαινότανε εκνευριστική. Εδώ προσθέτει φρεσκάδα με τις εναλλαγές μουσικής και πολιτικού λόγου και αφαιρεί κάθε δυνατότητα ετικετοποίησης του σταθμού. Παίζουνε τα πάντα, ένα μοναδικό μείγμα από όλα τα είδη μουσικής εν μέρει καθοδηγούμενοι και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ναι, ναι, έτσι λέμε τα social networks εμείς οι μπουρζουά).

Ραδιόφωνο λοιπόν, αλλά αλλιώς, αλά 201*, με μεράκι, αμεσότητα, σοβαρότητα και πολύ κέφι. Διαγαλαξιακό. Συντονιστείτε.

blog comments powered by Disqus