Ampelofilosofies

homeaboutrss
The mind is like a parachute. If it doesn't open, you're meat.

Εκδρομή: Castelldefels - Sitges

10 Oct 2005

To Castelldefels(η Castefa όπως λένε και οι ντόπιοι), 16 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη είναι το ανάλογο των Περαία/Αγία Τριάδα για τη Θεσσαλονίκη και Γλυφάδα/Βουλιαγμένη για την Αθήνα: ένα οικοδομικό τερατούργημα χτισμένο πάνω σε μια από τις πιο όμορφες (και πιο μεγάλες) παραλίες της Μεσογείου.
Με τη διαφορά ότι στην Καστέφα θα βρεις ακόμα καθαρά νερά και κάμπινγκ με πράσινο μαζί με πενήντα χιλιάδες μόνιμους κατοίκους.

Το Sitges είναι ένα παραλιακό χωριό στα 25 χιλιόμετρα νότια από τη Βαρκελώνη.
Είναι οι Κάννες του φανταστικού κινηματογράφου, αφού κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα το διεθνές φεστιβάλ (φανταστικού) κινηματογράφου. Τώρα πια το "φανταστικού" έχει εκλείψει από τον τίτλο, αλλά ευτυχώς το πρόγραμμα συνεχίζει να είναι γεμάτο με μαργαριτάρια.

Η Διαδρομή

map Φεύγοντας από τη Βαρκελώνη, πάρτε τη Ronda Litoral που βγάζει προς Castelldefels. Παραμείνετε στον αυτοκινητόδρομο περνώντας τη βιομηχανική ζώνη του λιμανιού και στην έξοδο του αεροδρομίου πάρτε κατεύθυνση Καστέφα.

Στρίψτε στη έξοδο για το κέντρο του Castelldefels και βγείτε στην παραλία για μια περαντζάδα αργών ταχυτήτων.
Απολαύστε αμμουδιά και χάζι, αλλά οι οδηγοί προσέχετε διότι είναι δρόμος χωρίς κανόνες: όλοι σταματάνε, χαιρετάνε, χαζεύουν και δεν κοιτάνε.

Βγαίνοντας από το Castelldefels, στο τέλος της παραλιακής αρχίζει ο δρόμος που περνάει απο Ginesta, Garraf, Vallcarca και καταλήγει στο Sitges.
Στενός δρόμος, με πολύ στροφιλίκι, από τα αριστερά η θάλασσα, από τα δεξιά βουνό, μια απόλαυση οδηγική και οπτική. Μιλάμε για μια από τις πιο τουριστικές ζώνες της Ισπανίας, για αυτό μην περιμένει κανείς άδειους δρόμους και παρθένα δάση. Η διαδρομή πάντως είναι ένα μοτοσυκλετιστικό όνειρο όπως μπορείτε να δείτε. Στη φωτογραφία φαίνεται ο δρόμος αμέσως μετά από το λιμάνι της Ginesta. route

Φθάνοντας στο χωριό παρκάρετε με την πρώτη ευκαιρία και αρχίστε να κάνετε βόλτες στα στενάκια. Το χωριό διατηρεί ακόμη τα στενά σοκάκια με τα ψαράδικα σπίτια, αλλά έχει και ένα σωρό art-nouveau παλάτια και κρυφές γωνιές γεμάτες εκπλήξεις. Χαθείτε, αξίζει τον κόπο.

Μιας και είμαστε στην καρδιά της τουριστικής Καταλωνίας ο τόπος είναι γεμάτος από καφέ, εστιατόρια και μπαράκια. Εδώ ο καθένας με το γούστο του και υπό το καθεστώς της τουριστικής παγίδας. Είναι πάντως πολύ εύκολο να το ξημερώσει κανείς και να μην είναι σε θέση ούτε το τρένο της επιστροφής να πάρει.

Η επιστροφή ενδείκνυται από τον ίδιο δρόμο και μέσω Castelldefels, αλλά σε περίπτωση κούρασης, ο C32 σας βγάζει σε 25 λεπτά και 2.15€ (τα διόδια της Καταλωνίας δεν αστειεύονται) απευθείας στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Προσοχή: Κυριακές απόγευμα το μποτιλιάρισμα της εισόδου της Βαρκελώνης είναι θρυλικό. Αλλά εμάς δε μας νοιάζει, οδηγούμε μηχανή!

blog comments powered by Disqus